رآگهی
رآگهی

انواع پورت تلویزیون | معرفی انواع ورودی تلویزیون

در پشت تلویزیون پورت‌های متعددی وجود دارند و هر چه تکنولوژی پیشرفت بیشتری می‌کند تعداد این پورت‌ها نیز افزایش می‌یابد، چرا که هر کدام از آن‌ها قابلیت جدیدی را به تلویزیون اضافه می کنند. این در حالی است که بسیاری از افرادی که با پرداخت پول نسبتاً زیاد اقدام به خرید یک تلویزیون گران‌قیمت می‌کنند، با کارکرد و نحوه‌ی استفاده از این پورت‌ها آشنایی ندارند و در اغلب موارد آن‌ها را بلااستفاده می‌گذارند. در این نوشتار از راگهی به معرفی انواع پورت تلویزیون پرداخته خواهد شد تا بیشتر با کارکرد و نحوه‌ی استفاده از پورت‌های تلویزیون آشنا شوید.

معرفی انواع پورت تلویزیون

 1- پورت‌های USB و HDMI

انواع پورت تلویزیون
انواع پورت تلویزیون

پورت‌های یو‌اس‌بی و اچ‌دی‌ام‌آی در اغلب تلویزیون‌های جدید مشاهده می‌شوند. این پورت‌ها کاربردهای مختلفی دارند، اما عمدتاً برای اتصال کابل‌های یو‌اس‌بی و اچ‌دی‌ام‌آی در راستای اتصال دستگاه‌های مختلف به تلویزیون مورد استفاده قرار می‌گیرند.

پورت USB همچنین برای به‌روزرسانی و رفع نواقص مربوط به نرم افزار تلویزیون استفاده می‌گردد. البته مسلم است که کاربرد این پورت به این موارد محدود نمی‌شود. پورت USB از جمله پرکاربردترین پورت‌های موجود در تلویزیون است. با استفاده از این پورت – البته در تلویزیون‌های هوشمند – می‌توان اغلب دستگاه‌های دیجیتال، مانند هارد دیسک، فلش مموری و … را به تلویزیون متصل و از اطلاعات موجود در آن‌ها استفاده کرد. تلویزیون‌های هوشمند جدید یا همان اسمارت‌تی‌وی‌ها قادر هستند فایل‌های صوتی، تصویری، متنی و دیگر فرمت‌ها را پشتیبانی کنند.

یکی از دیگر کاربردهای این پورت امکان شارژ دستگاه‌هایی‌ست که با استفاده از کابل USB شارژ می‌شوند. به عنوان نمونه می‌توان کنسول‌های بازی را با استفاده از این پورت شارژ کرد. برخی از تلویزیون‌های هوشمند دارای این مزیت هستند که با به‌کارگیری پورت USB در آن‌ها امکان شارژ تلفن همراه، تبلت و … نیز ممکن باشد، با این حال درحال‌حاضر تمامی تلویزیون‌های هوشمند چنین مزیتی ندارند. از همین روی چنان‌چه این فاکتور برای شما از اهمیت برخوردار است، توصیه می‌گردد پیش از انتخاب تلویزیون نگاهی به وسایل دیجیتالی که با استفاده از تلویزیون قابل شارژ هستند بیندازید.

2- پورت‌های DVI و VGA

انواع پورت تلویزیون
انواع پورت تلویزیون

در صورتی‌که قصد دارید کامپیوتر و دیگر منابع تصویری خود را به تلویزیون متصل کنید، باید از این پورت‌ها استفاده کنید. در برخی از تلویزیون‌ها این دو پورت به نام PC مشاهده می‌شوند. قطعاً برای بسیاری از افراد متصل‌کردن لپ‌تاپ یا کامپیوتر به تلویزیون از جذابیت فوق‌العاده‌ای برخوردار است. این نکته در مورد اشخاصی که زمان زیادی را صرف مطالعه‌ی کتاب‌های دیجیتال، انجام بازی‌های کامپیوتری و یا تماشای فیلم و سریال می‌کنند، بیشتر صدق می‌کند.

در موارد بسیاری کابلی که برای اتصال کامپیوتر به این پورت‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد، یک جک استریوی 3.5 میلی‌متری نیز به‌همراه دارد که با استفاده از پورت 3.5 میلی‌متری تلویزیون به کاربر این امکان را می‌دهد تا علاوه بر تصویر صدا را نیز داشته باشد.

تمام این امکانات به گیمرهایی که دارای کامپیوترهای کوچک هستند این امکان را می‌دهند تا با استفاده از صفحه‌نمایش بزرگ اسمارت‌تی‌وی یک کنسول بازی نسبتاً حرفه‌ای ساخته و از بازی لذت بیشتری ببرند.

3- پورت‌های TOSLINK  – Digital Audio – Optical Audio

انواع پورت تلویزیون

از این پورت‌ها برای متصل‌کردن کابل صوتی نوری‌ای به نام Optical Audio استفاده می شود. این کابل به کاربر این امکان را می‌دهد تا یک صدای دیجیتال بسیار واضح را بشنود. این پورت عموماً در کنار پورت HDMI استفاده می‌شود که به کاربر تصویری با کیفیت HD تحویل می‌دهد. با استفاده از کابل Optical Audio انتقال صدای دیجیتال آن مشکلات مربوط به کابل‌های آنالوگ، همانند کاهش کیفیت صدا و ایجاد نویز دیگر وجود نخواهد داشت. صدای دیجیتال تولید شده با استفاده از این پورت می‌تواند به گیرنده‌ی مرکزی سینمای خانگی فرستاده شده و بدین‌وسیله میان اسپیکرهای متصل به این گیرنده تقسیم شود.

4- پورت کامپوزیت [Composite]

انواع پورت تلویزیون

پورت کامپوزیت یکی دیگر از انواع پورت تلویزیون است. این پورت در بسیاری از تلویزیون‌ها استفاده می‌شود. به احتمال بسیار زیاد شما نیز سه پورت معروف زرد، سفید و قرمز رنگی را که پشت انواع تلویزیون‌ها، حتی تلویزیون‌های قدیمی، وجود دارند دیده اید. از این پورت‌ها برای اتصال انواع دستگاه‌ها به تلویزیون استفاده می‌شود. نحوه‌ی استفاده از این پورت‌ها بسیار ساده است، تنها کافی است کابل‌های هر دستگاه را به پورت هم‌رنگ مربوط به آن متصل کنید.

5- پورت خروجی ویدئو [Video Out]

با استفاده از این پورت می‌توان محتوای تصویری تلویزیون را به دیگر وسایل انتقال داد. به عنوان مثال در صورتی که قصد داشته باشیم یکی از برنامه‌های تلویزیون را ضبط کنیم، می‌توانیم با استفاده از این پورت تصویر مربوط به آن برنامه را به کامپیوتر مجهز به کارت ویدئو منتقل کرده و آن را ذخیره کنیم. از دیگر کاربردهای این پورت این است که با استفاده از آن می‌توان تصاویر تلویزیون را به کامپیوتر منتقل کرد و با استفاده از آن به تماشای برنامه‌های تلویزیون نشست. این قابلیت برای افرادی که تلویزیون با کیفیتی ندارند، مزیتی بسیار مفید خواهد بود.

6- پورت [Component]

انواع پورت تلویزیون

پورت Component از دو ورودی صدا و سه ورودی تصویر تشکیل شده است. با استفاده از این پورت می توان سیگنال‌هایی با کیفیت بالاتر از HD را ارسال نمود. استفاده از این پورت می‌تواند کیفیت تصویر بهتری را نسبت به پورت کامپوزیت در اختیار کاربر قرار دهد. در این پورت نیز همانند پورت کامپوزیت از کابل‌های RCA برای اتصال دستگاه‌ها به تلویزیون استفاده می‌شود.

سخن پایانی

مواردی که در بالا آمدند، پورت‌هایی هستند که عمدتاً در تلویزیون‌های جدید استفاده می‌شوند. البته ممکن است برخی تلویزیون‌ها پورت‌هایی داشته باشند که نام آن‌ها در این فهرست نیامد، اما عمده‌ی پورت‌های مشهور همین پورت‌ها هستند.

برای خرید و فروش انواع تلویزیون دست دوم می‌توانید از اپلیکیشن راگهی استفاده کنید.

ثبت رایگان آگهی در اپلیکیشن راگهی

دانلود اپلیکیشن

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

18 − 12 =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/apitir/ragahi.com/wp-includes/functions.php on line 4757

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/apitir/ragahi.com/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 110